Låsesystemer

Hvad er et låsesystem?

Indhold_IllustrationNormalt opfatter de fleste et låsesystem som noget, hvor flere forskellige nøger kan bruges i samme lås. Sådan er det ofte, men egentligt er et låsesystem blot en type lås, hvor låsesmeden eller fabrikken fører et arkiv over koden på nøglen.

På en system nøgle er der et nøgle patent som gør at ingen kan kopier systemnøgler med et gyldigt patent.

Systemoplysningerne ligger typisk ved den låsesmed hvor låse systemet er købt så det er nemt at servicerer kunderne hurtigt.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at et låsesystem kun relaterer sig til nøglerne og de cylindre, de passer i, og ikke til den lås cylindrene sidder på. Du kan fx godt have en en rigtig god patenteret systemnøgle og en meget sikker systemcylinder, der så er monteret på en dårlig lås. Normalt vil låsesmeden dog råde dig til også at få monteret en bedre lås, så tingene er i samme sikkerhedskategori, men hvis det er dirkesikkerhed og ikke fysisk styrke du går efter, er det strengt taget ikke nødvendigt.

Indhold_NoeglerDet er også vigtigt at gøre sig klart, at et låsesystem altid bygges specielt til den enkelte kunde. Det er altså ikke en ”hyldevare”. Esbjerg- og Varde låseteknik skræddersyr låsesystemer så det passer til de enkelte kunders behov. Esbjerg- og Varde låseteknik har i begge afdelinger eget værksted hvor sådanne systemer kan opbygges.

Hvorfor vælge et låsesystem?

I som virksomhed skal vælge et låsesystem fordi i gerne vil have styr på hvem der har hvilke nøgler og hvor de forskellige medarbejdere har adgang til. Det kan også være fordi at i vil være sikker på at når en medarbejder stopper i virksomheden afleverer medarbejderen den nøgle som personen har fået udleveret uden at personen har kunne få lavet nogle kopier af den.